În direct Festivalul - Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”

 

>

Ediția a XXIV-a a Festivalului

afis MT 31x70cmConsiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în parteneriat cu TVR Craiova, TVR 3 și TVR Internațional organizează, în perioada 13 - 17 noiembrie 2017, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului - Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, în următorul program: luni - vineri: 11:00 - 19:00 și sâmbătă - duminică: 12:00 - 19:00.

Preț bilet: 30 lei / prima seară, 30 lei / a doua seară, 40 lei / a treia seară.

Concurenții, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, se pot înscrie până la data de 12 noiembrie 2017. Regulamentul și fișa de înscriere se găsesc pe http://traditiidoljene.ro/index.php/evenimente/80-evenimente/81-festivalul-maria-tanase și pe https://www.facebook.com/cjcpct.dolj/posts/814719898685484 .

În recital, pe scena celebrului festival, în serile de 15, 16 și 17 noiembrie, vor urca interpreți admirați de publicul craiovean, parte dintre ei cu destine legate de acest festival, care le-a deschis poarta spre lumea muzicii populare românești. Spectacolele vor începe la ora 19:00, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct festivalul.

Tradiţia organizării la Craiova a unui festival al muzicii populare româneşti, iniţiat în anul 1969 şi ajuns acum la cea de-a XXIV-a ediţie, este expresia împlinirii datoriei sacre de valorificare a unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Aparent, o ediţie ca oricare alta din cele XXIII desfăşurate până acum, ediţia din acest an marchează împlinirea a 48 de ani de viaţă ai Festivalului şi putem afirma că s-a scris deja… istorie. O istorie de care se leagă şi Cetatea Băniei, care, inteligent şi plină de devotament, a înţeles să „nască“ şi să „crească“ ceea ce a devenit ulterior marcă de identitate a locului - un festival naţional dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc, Maria Tănase.

 

Artiști în recital

DISTRIBUŢIA RECITALIŞTILOR PE SERI 

         

Miercuri, 15 noiembrie 2017

Lavinia BÂRSOGHE

Manuela Ana MOTOCU

Liviu OLTEANU

Maria Tatiana ROTARU

Mădălina STOICA

Mirela ZISU

Constantin LĂTĂREŢU

Romina Teodora PANĂ

Ion DRĂGAN

Stana STEPANESCU

Ciprian POP

Zorica SAVU

Roberta CRINTEA

Ina Ioana TODORAN

Bogdan TOMA

Vlăduţa Mărioara LUPĂU

Radu LAZĂR

Andra Ioana MATEI

Alexandru BRĂDĂŢAN

Angelica FLUTUR

Georgeta CHIŢORAN

Anuţa ARGHIROI

Loredana STRECHE

Diana Laura CĂLINESCU

   

Joi, 16 noiembrie 2017

Livia Ileana CELEA şi Marian STREAŢĂ

Florina Izabela TOMIŢA şi Gabriel POPESCU

Olguţa BERBEC şi Remus NOVAC

Ramona şi Petre VIŢA

Cornelia şi Lupu REDNIC

Nineta POPA IONESCU

Lavinia GOSTE şi Marius ZORILĂ

Matilda PASCAL COJOCĂRIŢA şi Ştefan CIGUNiculina şi Angelica STOICAN

   

Vineri, 17 noiembrie 2017

Ioana Andreea CHISĂLIŢĂ

NOD - Maria Casandra HAUŞI, Sorin ROMANESCU şi Damian DRĂGHICI -

Gheorghiţa NICOLAE

Vasilica DINU

Laura LAVRIC

Ionuţ FULEA

Veta BIRIŞ

Constantin ENCEANU

Petrică Mâţu STOIAN

Constantin CHISĂR

Dumitru ZAMFIRA

 
         
01 AFIS MIERCURI 15 bis   02 AFIS Joi 16 bis   03 AFIS vineri 17 bis

IomPrioteasa

Bine ați venit!

Manifestare de prestigiu care reuneşte la Craiova numeroşi actanţi ai unui eveniment cultural remarcabil, poate cel mai mare de acest gen, Festivalul Concurs Naţional „Maria Tănase“ este rampă de lansare pentru tinerele talente dar şi o carte de vizită pentru toţi aceia care i-au păşit pe scenă.
în calitate de organizator al evenimentului Consiliul Judeţean Dolj nu poate decât să aprecieze şi să remarce extraordinara calitate a Festivalului „Maria Tănase“: longevitatea prin profesionalism, cele patru decenii de viaţă fiind guvernate de lansarea pe scena de la Craiova a sute de artişti valoroşi care vorbesc despre România şi cultura naţională a poporului român.
Consiliul Judeţean Dolj a înţeles să sprijine acest eveniment al Băniei şi naţional şi să-şi aducă aportul logistic în organizarea acestuia. Salutăm desfăşurarea la Craiova a ediţiei cu numărul XX şi urăm participanţilor un călduros „Bun venit /“ iar celor deja lansaţi să aibă parte de o revenire plăcută în oraşul şi la festivalul care i-a lansat şi i-a ajutat să promoveze şi să-şi croiască un drum în viaţă.
în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj urez acestui festival şi tuturor acelora care s-au implicat în organizarea lui viaţă lungă şi cât mai multe tinere talente care să se afirme pe scena acestuia ca un omagiu adus doamnei cântecului popular românesc Maria Tănase!

 

Galerie

IonPrioteasaTrofeu   IonPrioteasaAmeliaEtegan  IonPrioteasaTudorGheorghe

 

Scroll to Top