În direct Festivalul - Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase”

 

>

Ediția a XXIV-a a Festivalului

afis MT 31x70cmConsiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în parteneriat cu TVR Craiova, TVR 3 și TVR Internațional organizează, în perioada 13 - 17 noiembrie 2017, cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului - Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“. Evenimentul va avea loc la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrului Național „Marin Sorescu“, în următorul program: luni - vineri: 11:00 - 19:00 și sâmbătă - duminică: 12:00 - 19:00.

Preț bilet: 30 lei / prima seară, 30 lei / a doua seară, 40 lei / a treia seară.

Concurenții, soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, se pot înscrie până la data de 12 noiembrie 2017. Regulamentul și fișa de înscriere se găsesc pe http://traditiidoljene.ro/index.php/evenimente/80-evenimente/81-festivalul-maria-tanase și pe https://www.facebook.com/cjcpct.dolj/posts/814719898685484 .

În recital, pe scena celebrului festival, în serile de 15, 16 și 17 noiembrie, vor urca interpreți admirați de publicul craiovean, parte dintre ei cu destine legate de acest festival, care le-a deschis poarta spre lumea muzicii populare românești. Spectacolele vor începe la ora 19:00, oră de la care TVR Craiova și TVR 3 vor transmite în direct festivalul.

Tradiţia organizării la Craiova a unui festival al muzicii populare româneşti, iniţiat în anul 1969 şi ajuns acum la cea de-a XXIV-a ediţie, este expresia împlinirii datoriei sacre de valorificare a unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Aparent, o ediţie ca oricare alta din cele XXIII desfăşurate până acum, ediţia din acest an marchează împlinirea a 48 de ani de viaţă ai Festivalului şi putem afirma că s-a scris deja… istorie. O istorie de care se leagă şi Cetatea Băniei, care, inteligent şi plină de devotament, a înţeles să „nască“ şi să „crească“ ceea ce a devenit ulterior marcă de identitate a locului - un festival naţional dedicat Marii Doamne a cântecului popular românesc, Maria Tănase.

 

Artiști în recital

DISTRIBUŢIA RECITALIŞTILOR PE SERI 

         

Miercuri, 15 noiembrie 2017

Lavinia BÂRSOGHE

Manuela Ana MOTOCU

Liviu OLTEANU

Maria Tatiana ROTARU

Mădălina STOICA

Mirela ZISU

Constantin LĂTĂREŢU

Romina Teodora PANĂ

Ion DRĂGAN

Stana STEPANESCU

Ciprian POP

Zorica SAVU

Roberta CRINTEA

Ina Ioana TODORAN

Bogdan TOMA

Vlăduţa Mărioara LUPĂU

Radu LAZĂR

Andra Ioana MATEI

Alexandru BRĂDĂŢAN

Angelica FLUTUR

Georgeta CHIŢORAN

Anuţa ARGHIROI

Loredana STRECHE

Diana Laura CĂLINESCU

   

Joi, 16 noiembrie 2017

Livia Ileana CELEA şi Marian STREAŢĂ

Florina Izabela TOMIŢA şi Gabriel POPESCU

Olguţa BERBEC şi Remus NOVAC

Ramona şi Petre VIŢA

Cornelia şi Lupu REDNIC

Nineta POPA IONESCU

Lavinia GOSTE şi Marius ZORILĂ

Matilda PASCAL COJOCĂRIŢA şi Ştefan CIGUNiculina şi Angelica STOICAN

   

Vineri, 17 noiembrie 2017

Ioana Andreea CHISĂLIŢĂ

NOD - Maria Casandra HAUŞI, Sorin ROMANESCU şi Damian DRĂGHICI -

Gheorghiţa NICOLAE

Vasilica DINU

Laura LAVRIC

Ionuţ FULEA

Veta BIRIŞ

Constantin ENCEANU

Petrică Mâţu STOIAN

Constantin CHISĂR

Dumitru ZAMFIRA

 
         
01 AFIS MIERCURI 15 bis   02 AFIS Joi 16 bis   03 AFIS vineri 17 bis

imgpromoafisAmpla manifestare de cultura populara, Festivalul - Concurs al Interpretilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tanase” al carui debut a avut loc în anul 1969, a devenit cea mai importanta rampa de lansare a tinerilor interpreti de folclor muzical din toata tara si nu numai; în anul 2017 este programata cea de-a XXIV-a editie.afis600

Scroll to Top