Cântecele sunt rădăcini nevăzute, rădăcini care îi leagă pe oameni de pământul lor. Le căutam, le cercetam, le adunam cu o îndrăzneală şi cu o stăruinţă fără odihnă. Le adunam de la ţărani, lăutari, de la bărbaţi, de la femei, de la tineri şi bătrâni.

Festivalul Maria Tănase Festivalul Maria Tănase Festivalul Maria Tănase

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, sub autoritatea Consiliului Județean Dolj, organizează cea de a XXVII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc “Maria Tănase”. Spectacolele din cadrul festivalului şi toate manifestările conexe acestora se vor desfășura pe scena și în incinta Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, în perioada 23-27 octombrie 2023. Spectacolele sunt programate să se desfășoare în 25, 26 și 27 octombrie 2023 (seara de gală).

Documentele necesare AICI

Festivalul „Maria Tănase“ este un exemplu de longevitate, de determinare a unor tendințe care au conturat în mod fericit spațiul cultural muzical al ultimei jumătăți de secol. Unicat ca manifestare pentru câteva decenii, Festivalul „Maria Tănase“ a devenit emblematic pentru aceia care au vrut să-și construiască un parcurs artistic excepțional. Proiect cultural de o notorietate și o viață unice în peisajul cultural românesc, uimind prin participarea și implicarea comunităților românești din străinătate, festivalul a crescut generații de tineri artiști restituind publicului românesc valori șlefuite ale harului interpretării folclorului. Indubitabil, Festivalul „Maria Tănase“ a crescut în același ritm cu instituția care i-a dat viață, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

Amelia Etegan, manager C.J.C.P.C.T. Dolj

Trebuie să-ţi mărturisesc că nu cânt niciodată un cântec pe care să nu-l iubesc, dar e drept că printre ele am totuşi unele care-mi sunt mai dragi decât altele. Nu ştiu exact de ce, poate că ele vorbesc în ritmul cald al doinelor de trecutul şi dorurile ţăranilor noştri. Altele, poate că ele vorbesc de zilele noastre, de împlinirea năzuinţelor.